Köpa valp

Allmänt / Permalink / 0

Att köpa valp från oss

Uppfödning
Vår målsättning att föda upp mentalt starka hundar med stor arbetskapacitet, rastypisk exteriör samtidgt som de måste vara trevliga friska familjehundar. 

Vi har som mål att föda upp hundar som ska vara goda apportörer, ha stor arbetslust och mycket will-to-please (samarbetsvilja). Flatcoated retrievern behöver förutom mycket motion även mental aktivering för att bli den underbara hund som vi vill ha. 

En flatcoated retriever kan bli framgångsrik inom en mängd olika arbetsområden. Vi vill att du som valpköpare tränar med din hund inom t.ex. jakt, bruks, tjänstehund, lydnad eller annat. Flatcoated retrievern är avlade för att vara apportörer men deras arbetslust gör att de fungerar inom de flesta områden. Det viktigaste är att de får både mental- och fysisk aktivering.

Våra valpar föds upp inne hos oss, tillsammans med vår familj och våra hundar. 
Valpen levereras vid tidigast 8 veckors ålder och är då valpkullförsäkrad, veterinärbesiktigad, vaccinerad, avmaskad, ID-märkt (chip) och registrerad i SKK. 

När du hämtar din valp får du med en pärm med bland annat; köpekontrakt, stamtavla, träningstips och skötselråd. Ni får även ett retrieverkoppel, en visselpipa, en dummy samt lite foder av den sort som valparna är vana vid. För er som inte redan är medlemmar erbjuder vi 1 års medlemskap i Flatcoated Retrieverklubben.

Valpträffar

I samband med ditt köp ingår en valpkurs. Vi träffas ungefär var tredje vecka (10 tillfällen). Vi träffas för att framför allt träna grunderna i lydnad men vi kommer även att träna/prova på annat som t.ex  jaktlydnad, apportering, spår, utställning och miljöträning (prova-på-räddningsträning). Datum för träffarna kommer att läggas ut här på hemsidan. Vi ser gärna att ni deltar på valpkursen, men ni som bor långt bort kommer att få planering och innehåll på mail så att ni kan träna själva. 

Träningar 

Vi kommer även fortsättningsvis att erbjuda regelbundna öppna träningar för valpköpare. Håll utkik på hemsidan eller Facebook-sidan för datum eller anmälan.

Support
Att köpa valp är ett åtagande som varar länge (förhoppningsvis mer än 10 år) och vi ser gärna att ni håller kontakt med oss under hundens hela liv. Självklart finns vi alltid till hands för samtliga valpköpare med tips och support!

 

Vi är aldrig längre bort än ett telefonsamtal  - Hör gärna av er en gång för mycket än för lite!Till top